Evankeliumin ilta

Sain tulla mummoksi parisen viikkoa sitten, ja nähtävästi olen tulossa myös vanhaksi, kun alan muistella entisiä…

Eräs osuvimpia saarnoja, joita olen kuullut, on erään pastorin kommentti: ”Meitä ei ole pelastettu tuijottamaan edessä istuvan niskakarvoja.” Aamen.

28.10. 2007 sunnuntai-aamuna näin näyn, joka oli hetken kirkas, mutta hetken kuluttua ’linnut tuli ja söi siemenen’. Kirjoitin hetken ylös, mutta muistan sen edelleen. Myös epäilyni.

Oli sali, jossa istuttiin istuimilla, jotka oli asetettu kuin enkelinsiivin. Siellä puhuttiin rakkaudesta. Ja se oli ’evankeliumin ilta’.

En pystynyt mitään tuohon lisäämään, kun näky valtasi minut sellaisenaan, vaikka se oli hetkenä niin lyhyt. Jaoin tuon hetken seurakunnan kesken ja keskustelimme evankeliumin illasta. Arjen tullen rukoilin vahvistusta, ja sain merkillisen vastauksen: ’Asia vahvistetaan Kanadassa asuvan kummisetäsi kautta.’ Jäin hiljaa; 25 vuoteen en ollut ollut tekemisissä hänen kanssaan.

Seuraavana keskiviikkona päiväkeskuksen seuroihin tuli vieraaksi pastori Markku Suokonautio, ja koska väkeä oli paljon, jäin työntekijänä eteiseen. Ensimmäiseksi MS kysyi, onko täällä ketään, jolla on Kanadassa sukulaisia? Nostin käteni ihan ylös asti.

Suunnittelimme yhteiskristillisesti ’evankeliumin illan’ ja minun osani oli varata ns. yleinen tila. Vain yksi koulu oli vapaana liikuntatiloista tuona iltana, joulukuun alussa. Kävimme katsomassa tilaa, ja omassa mielessäni jäin hiljaa, kun salissa esiintymislava oli salin vaakasuuntaisella sivulla. Näin jo tuolit mahtuvan kuin siivin asetetut.

Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.” Joh. 13:35

 

image

 

Mielipiteeni asiasta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s